Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Ziua internațională a cărții și Ziua bibliotecarului

📚Anual, la 23 aprilie, marcăm o dublă sărbătoare a lecturii prin Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor și Ziua bibliotecarului.
Deviza acestei sărbători mondiale este „Lectură pentru toți”. 📘📒📕
📖Scopul principal este promovarea dreptului și a libertății lecturii, încurajarea și stimularea lecturii, atragerea tinerilor spre instituțiile de cultură, spre bibliotecă, spre carte și lectură.
📓Cartea și biblioteca sunt indisolubil legate, bibliotecile publice jucând pentru o bună parte dintre noi un rol esențial pentru accesul la lectură și informație.
📌Anul 2020 a schimbat radical lumea. Ca răspuns la provocările generate de pandemia COVID-19 bibliotecarii școlari și-au reorientat activitatea în spațiul virtual, amplificând accesul online la patrimoniul național și universal.
Ei cu dăruire, devotament și credință, contribuie zilnic la ameliorarea stării de spirit a societății, la o evoluție spre bine a Republicii Moldova.
La Mulți Ani, dragi bibliotecari, cei care promovați lectura, sunteți dedicați cărților și cititorilor, cei care iubiți cărțile mai mult decât oricine, vă dorim sănătate, răbdare și cât mai mulți cititori iubitori de lectură și de frumos iar dragostea și lumina, ce o emanați, să vă fie răsplătită din plin. Să aveți parte de sănătate, iar așteptările personale și profesionale să se valorifice mereu.
Andrei PAVALOI, șef adjunct Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău